Naše nabídka – vína a mošty

Vína i mošty vyrábíme výhradně z hroznů z našich vlastních vinic v Šardicích.

Výroba vín začíná zvolením optimálního postupu pro danou odrůdu a typ vína.
Používáme rychlého lisování pro udržení kvality moštu. Poté následuje odkalení pro odstranění nežádoucího kalu. Dalším krokem je zakvašení moštu a řízení teploty při kvašení.

Při výrobě červených vín používáme systém míchání rmutu v otevřených nádobách nebo víno vyrábíme ve vinifikátoru. Pak víno stáčíme do sudů. Část sudů je typu barrique, v nichž víno zraje. Následně se školí a lahvuje.

Bílá vína – zrající v nerezových a keramických nádobách

Rulandské šedé, Chardonnay, Tramín červený, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Moravský muškát, Sauvignon, Müller Thurgau, Pálava, Hibernal, Souvignier gris a Solaris.

Červená vína – zrající v akátových sudech a sudech barrique

Rulandské modré, Zweigeltrebe, Frankovka, Dornfelder a Blauburger.

Rozinkové (slámové) víno

Speciální archívní edice rozinkového vína odrůdy Chardonnay 2016. Toto víno je vyrobeno z výběrových hroznů sklízených ručně, uložených v jedné vrstvě na slámě po dobu 4 měsíců. Po přirozeném vysokém úbytku vody jsme ze vzniklých rozinek pomalu lisovali hustý nektar a po dalších několika měsících pečlivé práce jsme pro vás nalahvovali tuto jedinečnou a originální specialitu našeho vinařství.

Více informací  a fotogalerie výroby zde.

Nealkoholické hroznové mošty

Hroznové odrůdové mošty vyrábíme s čerstvě vylisované šťávy ihned po sklizni hroznů během podzimního vinobraní. Výběrové mošty naší produkce jsou nefiltrované (znak přírodního původu), jsou velmi lahodné, neobsahují žádné jiné přidané složky, např. cukr či jiná sladidla, aromata, barviva, jablečnou šťávu apod. Mošty lze ředit vodou dle vlastní chuti.

V naší nabídce máme mošty z odrůdy Dornfelder, Zweigeltrebe a Ryzlink vlašský.  Mošty jsou lahvovány výhradně v kvalitních skleněných obalech o objemu 0,5 l a 0,75 l.